Kortdurende therapie

Indien je bent vastgelopen op een levensterrein en je er zelf even niet meer uitkomt, kan kortdurende therapie je helpen om weer de draad van je leven op te pakken. Klachten die aan de orde kunnen komen zijn ondermeer:
- Ervaren van onzekerheid en/of faalangst
- Werkgerelateerde problemen (overspannenheid, stress, omgaan met onverwachte veranderingen, ontslag of conflicten op het werk)
- Verwerking van sterk emotionele conflicten (rouwverwerking, angsten, fobieen, agressieproblematiek, traumaverwerking)
- Aangeleerd probleemgedrag (verslavingen, dwangmatig gedrag, terugtrekken, jezelf wegcijferen)
- Klachten waarvoor de arts geen medische oorzaak kan vinden (aanhoudende fysieke klachten, slaapproblemen, vermoeidheid)
- Gevoelens van zinloosheid of geen perspectief hebben voor de toekomst (zingevingsvragen, levensfaseproblematiek)

Wanneer je je herkent in een van deze problemen, dan kan kortdurende therapie je helpen om deze te hanteren en/of op te lossen, zodat je weer de ruimte ervaart om in vrijheid keuzes te maken die voor jou goed zijn.

Afhankelijk van jouw specifieke doelstelling kun je de volgende resultaten verwachten:
- Je voelt meer energie
- Je voelt je vaker blij
- Je kunt beter omgaan met tegenslagen en frustraties
- Je voelt je eigen behoeften en grenzen en neemt die serieus
- Je maakt keuzes die echt bij jou passen
- Je ervaart zelfvertrouwen om zaken op jouw manier aan te pakken.
- Je ervaart plezier in je werk
- Je weet wat je echt belangrijk vindt en handelt daarnaar.

Werkwijze
Bij aanvang van de therapie onderzoeken we wat er precies aan de hand is en wat er nodig is om weer zelf verder te kunnen. Vanuit een veilige setting word je gemotiveerd om stap voor stap de regie over je leven terug te pakken. Belangrijk uitgangspunt tijdens de therapie is dat jij zelf alle antwoorden in je draagt, ook al ervaar je dat op dit moment mogelijk niet. We werken vanuit het hier en nu. Het verleden komt aan de orde voor zover dit in het heden een storende werking heeft.
Er wordt gewerkt vanuit diverse therapeutische invalshoeken, passend bij jou met jouw vraag op dit moment. Het gaat allereerst om het herstellen van het contact met je eigen krachtbronnen, binnen je en buiten je. Dat is de basis om op een andere manier naar jezelf en de realiteit te kijken. En daardoor kun je ook op een andere manier met jezelf en anderen omgaan. Het gevolg is dat er weer ruimte komt voor plezier. Je gaat weer léven, in plaats van overleven.

Praktisch
Een intakegesprek is vrijblijvend en kostenloos. Tijdens dit gesprek wordt helder of het klikt en waar we precies mee aan de slag gaan. Een traject beslaat veelal 5 tot 15 sessies.